jest jeszcze opcja jakiegos opoznienia zadzialania przy trzymaniu dzwigni.
Gadałem z kolesiami w ASO i chciałem, żeby mi wyłączyli spryskiwacze, albo włączyli działanie po dłuższym przytrzymaniu, ale twierdzili, że się nie da.
Gadałem z kolesiami w ASO i chciałem, żeby mi wyłączyli spryskiwacze
Shado, ale po co kombinować. Widzę że masz O II. Włącz sobie wiec opcję skandynawską i po kłopocie Światła będa ci się włączały automatycznie z chwilą odpalenia silnika, a spryskiwacze będą nieaktywne, do momentu przeręcenia włącznika światał w pozycje mijania. Proste i rozwiazuje problem ze spryskiwaczami reflektorów
Ziomal, Teoretycznie to samo ale Sebastian_M26 Pytał dlaczego koszt ksenonów w dwóch wersjach wyposażeniowych jest ten sam tymczasem nie jest.
W Ambiente kosztują o 700zł drożej bo trzeba dopłacić za spryskiwacze bez których lamp ksenonowych się nie kupi. W Elegance już są i płacić tych dodatkowych pieniędzy za spryskiwacze nie trzeba.
Trochę to zagmatwane ale to jest właśnie odpowiedź na pytanie Sebastian_M26
Gadałem z kolesiami w ASO i chciałem, żeby mi wyłączyli spryskiwacze
Shado, ale po co kombinować. Widzę że masz O II. Włącz sobie wiec opcję skandynawską i po kłopocie Światła będa ci się włączały automatycznie z chwilą odpalenia silnika, a spryskiwacze będą nieaktywne, do momentu przeręcenia włącznika światał w pozycje mijania. Proste i rozwiazuje problem ze spryskiwaczami reflektorów
Mam uaktywnione i teraz już tak robię, ale dalej byłbym zwolennikiem tego, żeby to działało jak np w Fabii czyli dopiero dłuższe przytrzymanie uruchamia spryski. Teraz jak jadę w nocy i nie chcę sprysków to muszę się przełączyć na dziennie, spryskać i wrócić na mijania. Spryskanie reflektorów w nocy powoduje, że przez chwilę jest ciemność przed autem, a nie wspominająć, że jak auto jest czyste to po takiej operacji maska jest cała zachlapana.
Na samym początku trzeba sobie powiedzieć szczerze że skuteczność spryskiwaczy lamp jest mierna a w niektórych przypadkach np w nocy jak pisze shado na chwilę powstaje przed autem cień. A poza tym szybko drenuje pojemnik z płynem. W przypadku ksenonów występują one tylko z spryskiwaczami - taki wymóg aby utrzymywać lampy w czystośći chyba ze względu na to żeby nie dopuszczać do ich zbytniego zabrudzenia. Ale tu bym polemizował bo jak powiedziałem na początku zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym stan lamp po przejechaniu nawet 100 km jest straszny. :!:
Komentarz